Resultats de la cerca frase exacta: 21

Diccionaris terminològics  | Alimentació. Gastronomia
1. crudivegetarianisme
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Règim alimentari basat en el consum, de manera exclusiva o en una proporció elevada, d'aliments d'origen vegetal i d'alguns aliments d'origen animal crus, incloent-hi els germinats i els fermentats, o cuits a baixa temperatura. [...]
2. ramaderia ecològica
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Ramaderia que proporciona als animals una alimentació ecològica, idealment de la mateixa explotació, i un espai adequat pel que fa a les dimensions, la ventilació, la claror i l'accés a l'aire lliure, i que assegura la seva salut per mitjà de la prevenció i d'una selecció adequada de les races i le [...]
3. quall
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Extracte que s'obté del quart estómac dels remugants lactants, ric en quimosina, l'enzim específic per a digerir la llet. [...]
4. coll
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de carn de boví de tercera, que correspon al coll de l'animal, gustós, adequat per a coccions lentes. [...]
5. esbudellar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Treure els budells d'un animal. [...]
6. escorxar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Llevar la pell d'un animal. [...]
7. sorpresa de porc ibèric
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Peça de carn del porc ibèric que es correspon al múscul temporal de l'animal, pesa uns 80 gr, té forma ovalada, color vermell intens i és fibrosa. [...]
8. especejar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dividir en peces la carn d'un animal esquarterat. [...]
9. formatge fresc
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Formatge que s'obté amb la coagulació de la llet amb quall vegetal o animal, sense addició de ferments ni premsatge, humit i lletós, que es consumeix en acabar el procés d'elaboració. [...]
10. esquarterar
Font Diccionaris terminològics del TERMCAT
Àrea temàtica Alimentació. Gastronomia
Dividir en quarters el cos d'un animal mort per especejar-lo. [...]
Pàgines  1 / 3 
Pàgina  1  2  3  Següent >>